top of page

Lecia'dan üstad Ara Güler imzalı fotoğraf makinesi

Türkiye'nin sahip olduğu, dünyanın saygıyla tanıdığı bir isim Ara Güler. Babası eczacı olan, babasının "bundan olsa olsa sinemacı olur" diyerek sinema erbablarının yanına verdiği ve daha sonra gazeteye gönderip "burada çalış" dedikten sonra gazeteciliği daha çok severek foto muhabiri olan Ara Güler.

Dünya üzerinde gitmediği ülke kalmayan, sadece fotoğraflarını gördüğümüz büyük sanatçılar, ünlüler, siyasiler ve sanat ehillerinin fotoğraflarını çeken, şimdilerde fotoğraf çekenlere "bu iş çok zor başka iş yapsınlar zaten şimdikiler fotoğraf çekmiyor" diyen bir fotoğraf erbabı Ara Güler.

Dünya da bilirsiniz ki fotoğraf çekmek istiyorum ne marka kullanmalıyım dediğinizde dünya üzerinde şuanda hali hazırda olan işi hakkıyla yapan belli başlı çok az marka var. Bunlardan bir tanesi Ara Güler'in de mesleğe başladığında boynunda genellikle 2,şer adet taşıdığı Alman üretimi Lecia'lar.

Lecia markası ismi dünyaya mal olmuş olan foto muhabiri Ara Güler'e büyük bir jest yaparak Ara Güler'i de onurlandıracak bir konuyu gündeme taşıdı.

Doğuş Grubu iş birliğiyle Türkiye’ye gelen Leica, çok yakında yeni fotoğraf makinesini Türkiye’de tanıtabilir. Leica, 1962 yılında Almanya’da çok az fotoğrafçıya verilen “Master of Leica” unvanını ve kısa bir süre önce Leica Onur Ödülü’nü kazanan Ara Güler’i yeniden onurlandırıldı.

Fotoğraf dünyasına damga vuran Leica, Leica M-P 240 makinesini Ara Güler’e özel olarak yeniden tasarladı. Ara Güler imzasının yer aldığı makinenin görselleri Leica Rumors tarafından paylaşıldı. 35mm Summicron lensle birlikte gelen makinenin dünya genelinde sadece 50 adet üretileceği ve Leica Türkiye tarafından satışa sunulacağı ifade ediliyor. Makinenin beklenen satış fiyatı ise 20 bin euro. Ara Güler'in, Lecia'nın ve fotoğrafın değerini bilen maddi imkanı olan herkes bu güzel fırsattan yararlanacaktır.

Son Yazılar 
Son Yazılar
Arşiv
Etikete göre arama
Lütfen takip ve paylaşım
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page